MINDEN RÁSZORULÓNAK JUSSON TŰZIFA, ITT A MEGOLDÁS!

  • Beküldve: 2017. február 21.

E télen kétszer annyian fagytak meg, mint tavaly, miközben az országban hiánycikk lett a tűzifa. A Párbeszéd megduplázná a tűzifaprogram költségvetési forrásait, leállíttatná le a fatüzelést az erőművekben, válságstábot alakítana az állami erdészetek vezetőivel és felfüggesztené a fagyűjtés büntethetőségét.


Szociális tűzifa programra idén is 3 milliárd forint áll rendelkezése, míg Orbán Viktor várbéli dolgozószobájára közel 4 milliárdot akar elkölteni a kormány. Közben magyarok százezreinek egészsége és élete került veszélybe, mert az országban gyakorlatilag elfogyott a tüzelő.
 
Azonnali beavatkozásra van szükség: elfogadva Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök indítványát: 

- haladéktalanul meg kell emelni a tűzifaprogram költségvetési támogatását;
- le kell állítani a fatüzelést az áramtermelő erőművekben, és a tűzifát ki kell osztani a rászorulók között;
- a kormánynak még a héten le kell ülnie az állami erdészetek vezetőivel, hogy biztosítsák a rászoruló önkormányzatok számára tüzelőt;
- valamint fel kell függeszteni a saját célra való fagyűjtés büntetését: a rendőrök inkább az egyedülálló időseknek segítsenek befűteni ahelyett, hogy a szegénységben élő családokat kelljen vegzálniuk.

A Párbeszéd is segít megoldani ezt a krízishelyzetet, ugyanis már közel 2 millió forintot gyűjtött össze tűzifára, amelyet – folytatva eddigi gyakorlatát – folyamatosan juttat el a nehéz helyzetben lévő emberekhez.


Budapest, 2017. január 27.
Párbeszéd Sajtó

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!