IV. Gyarapodó Bicske

  • Beküldve: 2014. október 01.
  • A városi infrastruktúra sok tekintetben nem kielégítő. Még mindig vannak bőven burkolatlan és csatornázatlan utcák. A Szondy utca például télen járhatatlan, a mentő sem tud bemenni. A Törökverő, a Rigó, és a Jegenyefa utca csatornázatlan, pedig évekkel ezelőtt volt már döntés a fejlesztési programról. A Hársfa utca a Kertvárosban rossz állapotban van, és sorolhatnám. Ezeket az utcákat a következő években sorban XXI. századi színvonalúra emeljük. A csapadékvíz-elvezetés a Bethlen Gábor utcában nem megoldott, a Tószegtől lezúduló víz gyakran okoz problémát. A csapadékvíz-szennyvíz helyzet a Bogya Károly utcánál kritikus, ezért sokszor kiárad a szennyvíz az utcára. Ezekre létezik műszaki megoldás, a lakók közreműködésével hónapokon belül megoldást lehet találni. Takarékos és modern közvilágítás kell az egész városban, a hiányzó helyeken ezt ki kell építeni. Nem működik a gyors javítási és helyreállítási szolgáltatás, ezt a szolgáltatótól ki kell követelni.

  • Egyre többen laknak a bicskei szőlőhegyeken, meglehetősen mostoha körülmények között. Állandó lakcímet adott a város ezeknek az embereknek, de nem alapozta meg a városi közszolgáltatásokat. Ivóvizet és villanyt építünk ki a Galagonyásba a 3. dűlőtől, és folytatjuk az éppen megkezdett útfelújításokat.

  • Bicske kártyát bocsátunk ki, amellyel kedvezményesen lehet igénybe venni a helyi vállalkozók szolgáltatásait.

  • A beruházásokat tervező cégeknek letelepedési segítséget nyújtunk. A sok becsődölt vagy elköltözött vállalkozás telephelyén új cégeket segítünk megtelepedni. Mindent megteszünk, hogy meg is tudjuk tartani a vállalkozókat Bicskén. Folyamatos konzultációt szervezünk a cégek és a lakosság között. A KKV szektornak IPA-kedvezményt nyújtunk. Az értékhatár alatti és a meghívásos közbeszerzéseken helyi vállalkozók szereplését segítjük majd.

  • Okos várost teremtünk! A város honlapja (bicske.hu) nem felel meg a kor követelményeinek, a dokumentumtár hasznavehetetlen (mintha ez lenne a cél...), ezeken heteken, hónapokon belül fokozatosan változtatni fogunk. Megteremtjük az „e-közigazgatás” minden feltételét. A város nagy részén ingyenes wifi hálózatot építünk ki. Városi app-okat fejlesztünk ki az okostelefonok számára, amelyek segítségével online információhoz lehet jutni a közösségi közlekedéssel, a hulladékszállítással, a szakrendelésekkel, stb. kapcsolatban; időpontot lehet foglalni a fogadóórákra, a rendelésekre, a hivatalokba.