III. Gondos gazdája leszek Bicskének

  • Beküldve: 2014. október 01.
  • Megválasztásom esetén véget vetek a túlárazott gyanús közbeszerzéseknek és építkezéseknek. Reális árú és valóban szükséges beruházásokat fogok csak engedni, megakadályozom a közpénzek elherdálását és egy szűk vállalkozó csoport élősködését a városon!

  • A KLIK nem jó gazdája az iskoláknak. Meg kell fontolni a karbantartási munkák visszavételét, hogy megteremtsük a sikeres pedagógia munka fizikai feltételeit.

  • Takarékos és környezetbarát város építünk! Kiemelten figyelünk majd a köztisztaságra, a csapadékcsatorna-rendszer karbantartására. Az uszodafenntartást rentábilissá tesszük. Fejlesztjük a kutyamenhelyt, a gyepmesteri szolgáltatást. A piac megközelíthetőségét és működési feltételeit javítjuk, és segítjük, hogy részben őstermelői piaccá váljon. Ezzel megpróbáljuk bevonzani a környékbeli települések gazdáit és őstermelőit.

  • A közösségi közlekedésnek adunk prioritást. A vasútállomás és környéke rettenetes állapotban van, pedig az elővárosi közlekedés már kimondottan jó színvonalú. Meg kell oldani a biztonságos parkolást az autók és a kerékpárok számára. Támogatjuk az intermodális központ megépítését, erre óriási szüksége van a városnak. A nagy porterhelést okozó építőanyag-rakodást száműzzük a régi helyére. A helyi járatot fejleszteni fogjuk. Csúcsidőben szinte dugó alakul ki a főtéren, amelyet csak növelni fog a járási közigazgatási központ építése és működése. Ezt a közlekedési helyzetet enyhíteni kell és a parkolási gondokat is meg kell oldani. A 30 km/h-ás korlátozás a főúton indokolatlannak tűnik, ezt alaposan meg kell vizsgálni és meg kell vitatni mindenkivel. A kerékpáros infrastruktúrát minden eszközzel fejleszteni fogjuk, egy ilyen földrajzi adottságú városban ennek nagy szerepet kell szánni.