II. Itt akarunk boldogulni!

  • Beküldve: 2014. október 01.
  • Itthon próbáljuk tartani a fiatalokat. A fiatal bicskei családokat bérlakásokhoz juttatjuk, ösztöndíjprogramokkal és letelepedési támogatással segítjük őket. Több társasház projekt is elakadt a városban, ezeket megpróbáljuk újraéleszteni, hogy legyenek bérlakások a közalkalmazottak számára.

  • Az átmeneti elhelyezést nyújtó szociális intézményt újra megnyitjuk, ezzel idős embereken tudunk segíteni, és néhány munkahelyet is létrehozunk.

  • Pályázati támogatásból panelfelújítási programot indítunk Bicskén. Épületenergetikai, szigetelési támogatást adunk minden olyan lakóháznak, amelynek fajlagosan magasak a fűtési költségei. Egyre több társasháznak segíteni fogunk a napenergia-hasznosítási programjaikban.

  • Elszántan küzdünk az elszegényedés ellen. Bicskén is meg kell állítanunk a lecsúszást; újra meg kell szerveznünk a szociális ellátórendszert. Újra lesz szociális bizottsága az önkormányzatnak, nem egyszemélyi (kegyúri) döntések fognak születni a rászorultsági támogatásokról. Kirívóan sok család él méltatlan, sokszor életveszélyes házakban. Ezeket a házakat kiváltjuk egészséges és biztonságos lakásokkal. Kiterjesztjük a szociális bérlakások rendszerét. Lakásfenntartási támogatást fogunk nyújtani a valóban rászorulóknak.

  • A felzárkóztatás érdekében folytatjuk a Tanoda támogatását, a fiatalokat segítjük bekapcsolódni a mentor programokba. Kiterjesztjük a tehetséggondozási programokat, és sok bicskei roma fiatal útját egyengetjük valamilyen diploma megszerzéséig.

  • Valódi munkahelyeket teremtő cégeket hívunk Bicskére, és partneri viszonyra törekszünk velük annak érdekében, hogy minél több bicskei embert alkalmazzanak.

  • A helyi kisvállalkozók életét sok tekintetben segíteni fogjuk. A közbeszerzéseket a bicskei KKV-k számára is elérhetővé tesszük. A lényeg, hogy felpörögjön a helyi piac, beinduljon a szolgáltatási lánc. Kisvállalkozói fórumot indítunk, ahol az érintettek rendszeresen elmondhatják, hogy milyen segítségre volna szükségük.

  • Értelmes célokkal átalakítjuk a közmunkaprogramot. Jelen formában a közmunka értelmetlen és megalázó, és csak addig fog tartani, amíg a hatalomnak érdekében áll (a választásokig). Az értelmes közmunka alapja a képzés. Eszközökkel és kisgépekkel, munkavédelmi oktatással, védőfelszereléssel és emberi körülményekkel elérjük, hogy a közmunkások valóban hozzá tudjanak járulni a város szépítéséhez.