I. Szolgálni fogok, nem pedig uralkodni

  • Beküldve: 2014. október 01.
  • Megválasztásom esetén véget vetek a kirekesztő káderpolitikának, a közalkalmazottak és a közmunkások megfélemlítésének. Nem az lesz a szempont, hogy ki hova tartozik, hanem, hogy ki mit tud. Nem a lojalitás lesz a vezérelv (mint most), hanem a kompetencia. Az önkormányzati dolgozóknak nem kell tovább attól félniük, hogy megfigyelik őket, hogy elvesztik az állásukat, mert pl. megjelentek egy nyilvános rendezvényen. Nem pártalapon fogjuk megítélni a támogatásokat, és nem a 'mi kutyánk kölyke elv' alapján adjuk majd a megbízásokat.

  • Ha én leszek a polgármester, idejében meghirdetjük a testületi üléseket és közzétesszük az előterjesztéseket. Az ülések állandó időben lesznek, ettől csak kivételes esetben térünk el. A testületi ülések és a bizottsági ülések teljes nyilvánosságot kapnak. A lehető legtöbb ügyben előzetesen kikérjük a civil szervezetek véleményét. A rendezési terveket és a városi költségvetést közösségi tervezés után bocsátjuk a testület elé. A közbeszerzések nyilvánosak és átláthatók lesznek. Minden városi és uniós forrással kapcsolatos szerződést nyilvánosságra hozunk.

  • Újraszervezzük a Bicske TV-t. A testületi ülések közvetítésén túl sok helyszíni közvetítéssel, riporttal, stúdióbeszélgetéssel adunk értelmet a csatornának. A Bicskei Újság jelenlegi formájában csak a város vezetőinek propagandáját nyomja, ennél egy sokkal élőbb és sokrétűbb lapot fogunk indítani. Web 2.0-ás módszerekkel folyamatosan kikérjük majd a bicskeiek véleményét és ötleteit.

  • A bicskei civil szervezetek számára egy átlátható és nyilvános támogatási rendszert indítunk, rendszeres konzultációt biztosítunk számukra a város közügyeivel kapcsolatban, bevonjuk őket a közös jövőkép megalkotásába és a várostervezési ügyekbe.